7.3.10

Masa Oyunları

Uzun yaz geceleri ne yaparsınız? Ya soğuk kış gecelerinde eve tıkılmışken ne yaparsınız? Boş boş televizyon mu izlersiniz? Yoksa bilgisayar başında sanal dünyada vakit mi öldürürsünüz? Size daha güzel, daha eğlenceli bir teklifmiz var; Masa oyunları oynayın! Masa oyunu da nedir? Satranç, dama, 9 taş, kelime oyunu, eşini bulma tarzı oyunlara genel olarak "masa oyunu" denir. Genelde bir oyun tahtası etrafında oynanırlar. Yetenek, zeka, hafıza belki biraz da şans gerektiren oyunlardır. En az 2 kişi ile oynanır. En zevklisi çok kişi ile oynanan oyunlardır. Evde, balkonda, dağda kırda, plajda oynanabilir. Zevkli bir oyunda saatlerin nasıl geçtiğini hiç anlamazsınız.


Masa oyunları hem eğlendirir, hem bazı yeteneklerinizi geliştirir. Oyununa göre, matematiksel zekanızı veya görsel zekanız gelişir. Veyahut bir oyunda hafızanızı güçlendirirsiniz, başka bir oyunda mantığınızı. Ve hepsinde az çok stratejik düşünme becerinizi geliştirirsiniz.


Masa oyunları, ailenizle veya arkadaşlarınızla bir arada güzel vakit geçirmenizi sağlar. Üç-beş kişi uyuşup sessizce televizyon izleyeceğine bir oyun başında sohbet edin. Hem eğlenin hem sohbet edin... Bilgisayar başında oynamaya benzemez hiç biri. Bu oyunlarda oyuncular sanal değildir. Bu oyunlar sizi sosyalleşirtirir. Arkadaşlarınızı, ailenizi yeniden tanırsınız oyunlarla... İlgilerini, yeteneklerini, korkularını, sevdiği şeyleri öğreniriz. Sıra beklemeyi, yenilmeyi, işbirliğini, rekabeti öğrenirsiniz....


Masa Oyunları, öğrenme için, eğlenme için en iyi araçlardır...